Imaginatie, visualisatie, droomwerk

Mogelijkheden zien

Zowel in 'waking life ' als in dromen zijn onze beelden van kracht. Bij alles wat we denken, voelen en handelen. Het domein van beeldtaal is oneindig. Soms spreken ze tot onze verbeelding en openbaren innerlijke processen. Andersom kunnen ze ons verwarren of afschrikken.

Werken met het imaginaire kan je in contact brengen met een 'hoger weten'  ook kun je 'ervaren' hoe je denkt, voelt en handelt. Bijvoorbeeld vanuit de beperkingen van een  primaire sub-persoon: je ziet jezelf staan, voelt hoe dat is en handelt vanuit dit systeem. In een geleidde imaginatie kan je ook je ook vanuit je kracht ervaren dat een andere keuze beter bij de situatie past. Het is iedere keer weer verbazingwekkend te zien hoe mensen energetisch tot acties in staat zijn waarvan ze dachten dat het onmogelijk zou zijn. Deze negatieve overtuiging loslaten kan een doorbraak betekenen in iemands proces.

Droomwerk is eveneens en zeer creatieve manier om je innerlijke werkelijkheid anders te beleven. Het rationele voert hier niet de boventoon, waardoor je eindeloze energie en ruimte ervaart, helende kracht of een 'dieper weten', je eigen wijsheid. Omdat hier niet het ‘gewoonte bewustzijn’ dominant is, ontstaat heel natuurlijk een compleet vrij veld ,een ruimtelijkheid die oneindig is waarin alles belichaamt is , en juist dit energetisch wonder kan zo helend, verrijkend zijn en vastzittende pijn, psychisch of fysiek maar ook diepere oude pijnen verzachten, helen of bevrijden.


"I have a dream" - Martin Luther King